Tartozékok/kiegészítők a házi szennyvíztisztítókhoz

 

Secoh légfúvó EL-S 60

A légfúvót a víztisztítón kívül kell elhelyezni. A membrános légfúvó elhelyezhető a szennyvíztisztító mellett levő légfúvó aknában vagy maximum 3 méterre a szennyvíztisztítótól (garázs, fészer, stb.) száraz helyen.
Ha nincs a légfúvó telepítésére 3 m-en belül lehetőség, akkor a telepítés a reaktor mellett történik műanyag tartályban a légfúvóra.

170,- EUR

Tartály a légfúvóra

Az akna méretei: átmérő 60 cm, magasság 40 cm.

A légfúvó elhelyezésére a legmegfelelőbb egy légfúvó aknában történő elhelyezés, amely a szennyvíztisztító közelében van elhelyezve, az akna és a biológiai reaktor között egy védőcsövet kell létesíteni, amely egyben az akna víztelenítésére is szolgál;
a légfúvót elhelyezzük az aknában, a levegő csővezetéket rákötjük a légfúvóra, majd áthúzzuk egy PP-HT DN 50 védőcsövön, és végül össszekötjük a biológiai reaktoron található levegőelosztóval.

120,- EUR

Mikroprocesszoros irányítóegység (AQC Basic)

A szennyvíztisztító időbeli irányítását, az üzemeltetés egyszerűségét, üzemköltségek csökkentését és nem utolsósorban a szennyvíztisztítás minőségét emeli a mikroprocesszoros irányítóegység. A MIE tíz, előre beállított programot tartalmaz, amelyek a légfúvó napi üzemelési idejének hosszában és az egyes ki-be kapcsolások időtartamában különböznek egymástól.
Az irányítóegység elhelyezhető a légfúvó aknájában, vagy esetleg a garázsban, pincében, egyéb helységben is. 

120,-EUR

Magasító

Amennyiben a szennyvíztisztító lehelyezésénél a terepszint és a befolyó cső alja közötti szint több mint 50 cm akkor a szükséges gödörmélység a különbözettel nő és magasítót kell használni. 15 cm - 100 cm-ig lehet magasítani a szennyvíztisztítót. 

27,-EUR/10 cm

Szikkasztó akna

Ez a szennyvíztisztító után elhelyezett tartály melynek üres az alja,  tisztított szennyvíz elszikkasztására szolgál. A tisztított szennyvíz a továbbiakban felhasználható gyökérzónás öntözésre.
A szikkasztó aknák több méretben készülnek átmérőjük 60-100 cm magasságuk 200-250 cm a szennyvíztisztító kapacitásától függően és az ügyfél kívánsága alapján. Alapkivitelezésben ez egy teljes egészében műanyag tartály UV stabil fedővel és befolyócsővel.

200 cm magas:  240 EUR

220 cm magas: 280 EUR

Tartály megtisztított vízre

Ez a szennyvíztisztító után elhelyezett tartály a tisztított szennyvíz felfogására szolgál. A tisztított szennyvíz a továbbiakban felhasználható gyökérzónás öntözésre.
A tartályok több méretben készülnek 1 m3 -től 5 m3 -ig, az ügyfél kívánsága alapján. Alapkivitelezésben ez egy teljes egészében műanyag polipropilén tartály UV stabil fedővel és befolyócsővel.
Minden egyes aknához rendelhető átemelő szivattyú úszókapcsolóval, nyomócsővel és elosztócsővel.

1 m3:   288 EUR

2 m3:  432 EUR

Membrán a légfúvóba

1 csomag 2 drb gumi membránt tartalmaz.  A membránok 4-5 év használat után szoktak elszakadni a légfúvóban.  Ennek cseréjét szakembereink végzik a cég telephelyén.  A szennyvíztisztító zavartalan további működését díjtalan légfúvó kölcsönzéssel biztosítjuk a membránok cseréjéig.   

1 csomag:   40 EUR

Karbantartó készlet

Tartalmaz minden olyan eszközt, ami a házi szennyvíztisztítók rendszeres karbantartásánál és üzemeltetésénél szükséges.

A készlet tartalma:

  • Teleszkópos rúd - egy hosszirányban állítható rúd, amelynek végére tisztító kefét vagy mintavevőedényt lehet illeszteni.
  • Tisztító kefe - a teleszkopópos rúdra szerelhető, a tisztító belső tere (oldalfal, belsőfalak) tisztítására használandó
  • Teleszkópos hálószita - a nemkívánt tárgyak (zsírcsomók, ételmaradékok) eltávolítására szolgál
  • Iszapmintavevő edény- a teleszkópos rúdra erősíthető, az eleven iszap minta vételére használandó
  • Mérőhenger - az eleven iszapkoncentráció meghatározására használható
  • Védőkesztyű - a karbantartó eszközök használatakor alkalmazzuk

65,-EUR